سولفات پتاسیم یا سولو پتاس با نام انگلیسی (Potassium sulfate) که ترکیبی از پتاسیم 50% و گوگرد 17% با فرمول شیمیایی K2SO4 می باشد. این کود شیمیایی در واحد تولیدی پتروشیمی ارومیه تولید می شود و با عنوان سولفات پتاسیم ارومیه در کیسه های 50 کیلویی عرضه می گردد.

سولفات پتاسیم ارومیه کودی غنی از پتاسیم می باشد. این کود در بهبود عملکرد گیاهان در حال رشد مناسب می باشد. این کود تامین کننده پتاسیم و گوگرد خاک است. با نام تجاری سولوپتاس در دسترس می باشد. حلالیت بالا در کنار سرعت جذب بی نظیر، تقاضای این کود را نسبت به رقبای خود بیشتر کرده است.
نحوه تولید سولفات پتاسیم ارومیه

پتاسیم از لحاظ فراوانی جزء عناصر است که در پوسته زمین است به راحتی در دسترس قرار می گیرد. علت فراوانی تولید کود پتاس در هر جایی از دنیا همیین امر می باشد. سولفات پتاسیم به صورت خالص در طبیعت به ندرت یافت می شود.
در گذشته از واکنش KCl با اسید سولفوریک این کود تولید می شد. بعدها تولید کنندگان با دستکاری مواد معدنی موجود در خاك تولید K₂SO را تجاری سازی کردند. امروزه متداول ترین روش تولید سولوپتاس همین روش دستکاری كنند.
در واقع مواد معدنی طبیعی مانند کائینیت و شونیت که حاوی K می باشد را توسط محلول های آب و نمک با دقت شستشو می دهند. این روند باعث حذف فراورده های جانبی شده و در نهایت K₂SO₄ تولید می شود.
تولید کنندگان سولفات پتاسیم در ایران
در ایران بلاخص در بخش کشاورزی نیاز به پتاسیم و سایر فرآورده های آن تولید کننده های مواد شیمیایی خصوصی و دولتی را بر آن داشت تا نسبت به تامین و تولید فرآورده های پتاسیم دار منجمله سولفات پتاسیم اقداماتی را اتخاذ نمایند. در این بین پتروشیمی ارومیه که جزو تولید کنندگان اصلی اسید سولفوریک که ماده اولیه تولید سولفات ها می باشد اقداماتی را انجام داد.

میزان نیاز در سولفات آمونیوم و سولفات پتاسیم ارومیه در کشور سالانه بترتیب 250 و 300 هزار تن می باشد. با راه اندازی واحد اسید سولفوریک با غلظت 98 درصد در واحد ارومیه تولید سولفات آمونیوم و سولفات پتاسیم در سال 94 آغاز شد.
هم اکنون در واحد پتروشیمی ارومیه سالانه 40 هزار تن سولفات پتاسیم تولید می شود. این ماده قابلیت رقابت با محصولات مشابه خارجی را دارد. ضمن اینک جزء ارزان ترین های ایران نیز حساب می شود.

کاربردهای سولفات پتاسیم | سولوپتاس
سولفات پتاسیم ماده شیمیایی که بطور طبیعی در طبیعت وجود ندارد. اما کاربردهای زیادی برای ن وجود دارد. در صنایع غذایی، کشاورزی، افزودنی های شیمیایی و مواردی از این قبیل. این ماده جایگزین مناسبی برای نمک طعام، طمع دهنده و عطر دهنده مواد غذایی و یک افزودنی شیمیایی است.
کاربرد اصلی آن در کشاورزی می باشد. مصرف آن بصورت کود کشاورزی، نیاز های گیاه به پتاسیم و گوگرد را مرتفع می نماید. این کود تاثیر بسزایی در رشد کیفیت و رشد محصولات کشاورزی دارد. از طرفی وجود گوگرد نیز در احیا و بازسازی خاک موثر است.

مزایایی استفاده سولفات پتاسیم در کشاورزی
عناصری مانند گوگرد و پتاسیم کاربردهای متفاوتی در کشاورزی دارند. ترکیب این دو عنصر با هم نمکی معدنی را پدید می آورد که مزایای هر دو عنصر را در خود نهفته دارد. در ادامه به برخی از آنها می پردازیم:
- کاهش دهنده خاصیت اسیدی خاک
- کمک به جذب بهتر آهن و فسفر خاک
- تقویت کننده گیاهانی که کربوهیدرات فراوان دارند نظیر سیب زمینی
- افزایش بازدهی مصرف آب
- محرک رشد گیاه
- بهبود دهنده رنگ و طعم گیاه
- مقاوم کننده خاک در برابرعوامل محیطی
وجود این ماده در خاک باعث شوری خاک نمیشود. بنابراین استفاده از آن برای محصولاتی که نسبت به کلر حساس هستند استفاده کرد.

در فرآیندهای رشد گیاه از ابتدا تا انتهای کشت پتاسیم عنصری مهم و اساسی است. کمبود آن در گیاه آثار سویی به دنبال دارد از جمله:
- کاهش مقاومت گیاه به خشکی و غرق آبی
- کاهش مقاومت گیاه به تنشهای دمایی
- آسیب پذیری بیشتر در قبال آفات و عوامل بیماری زا
- افزایش ضایعات محصولات کشاورزی بدلیل بدشکلی و بد رنگ شدن محصولات
- کاهش کیفی و کمی محصولات کشاورزی
- کاهش میزان باردهی
بسته بندی و نگهداری سولفات پتاسیم
سولفات پتاسیم در حالت کریستال با دانه بندی مناسب میزان جذب آن را متناسب می نماید. استفاده از مواد اولیه با کیفیت موجب تولید محصولی با کیفت و همچنین نگهداری آن در بسته بندی مناسب در ماندگاری آن تاثیر بسزایی دارد.
سولفات پتاسیم بدلیل خورندگی زیاد می بایست از فلزات و یا هر ماده ای در اطرافش دور نگهداشته شود. بهترین روش نگهداری آن در در حالت کریستال در کیسه های پلاستیکی می باشد. پتروشیمی ارومیه با به خدمت گرفتن تکنولوژی برتر در فرآوری و بسته بندی توانسته محصولی باکیفت در بسته های 50 کیلویی به بازار عرضه نماید. مزیت این محصول به نسبت محصولات مشابه و وارداتی به لحاظ قیمت پائین و کیفیت بالا متمایز می باشد.

کود سولفات پتاسیم یا سولوپتاس یک کود شیمیایی پرمصرف است. این کود بعنوان منبع پتاسیم و گوگرد مورد استفاده قرار می گیرد. مصرف به صورت خشک برای کوددهی یا به صورت محلول پاشی یا آبیاری قطره ای جذب سریعی دارد.
قیمت کود سولفات پتاسیم دولتی
سولفات پتاسیم به صورت گرانول و پودری عرضه می شود. جهت خرید پتاسیم سولفات ارومیه و همچنین استعلام قیمت آن با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.
عنصر پتاسیم در تکمیل عملکردهای اساسی گیاهان مانند :

- فعال سازی واکنش های آنزیمی
- سنتز پروتئین ها
- تشکیل نشاسته
- تشکیل قندها
- و تنظیم جریان آب در سلول ها و برگها
- با کاهش کمک به جذب آهن وفسفر
موثر است. گرچه پتاسیم موجود در سولفات پتاسیم تفاوتی با سایر کودهای معمول پتاسه ندارد، ولی وجود گوگرد موجود در آن انتخاب مناسبتری برای خرید کود شیمیایی مصرفی است.
گیاهان برای رشد و افزایش تولید و کیفیت محصولات، به عناصر مغذی ضروری نیازمنداند. از جمله این عناصر:
کربن، هیدروژن، اکسیژن، نیتروژن، فسفر، پتاسیم، گوگرد، کلسیم ، منیزیم، بور، کلر، آهن، منگنز، مولیبدن، نیکل و روی می باشند. این مواد عموماً توسط ریشه از خاک جذب می شوند.
سولفات پتاسیم برای گوجه
گوجه فرنگی محصولی یکساله و مخصوص رشد در فصل گرما به شمار می رود. نسبت به سرما مقاومت کمی دارد. گوجه فرنگی پس از درآوردن سومین برگ خود وارد مرحله گلدهی میشود. پس از گل دهی روند تولید گوجه با سرعت پیش می رود.

زمانی که گوجه به مرحله رسیدن میرسد رنگ آن از سبز به سمت نارنجی و در نهایت قرمز در خواهد آمد. پتاسیم عنصری است که در تولید گوجه های رسیده و قرمز پر رنگ موثر می باشد.
کمبود این عنصر در گوجه فرنگی به ندرت بروز می کند. اما کمبود آن باعث کاهش رشد گوجه و درصورت تامین نشدن توقف رشد را بدنبال دارد. در این حالت گوجه به حالت نرسیده یا نیمه رسیده و کوچک باقی خواهد ماند.
نیتروژن موجب پوک و توخالی شدن داخل گوجه می شود. یکی از کاربردهای پتاسیم، کاهش نیترات داخل گوجه می باشد. پتاسیمی که از طریق کود سولوپتاس به گوجه فرنگی افزوده می شود مقاومت آنرا درقبال تنشهای آبی و شوری آب افزایش داده و مانع افت کیفیت گوجه خواهد شد.
پتاسیم همچنین روند ریشه زایی را بهبود می بخشد. بوته های آن را قوی می سازد. از طریق تعدیل میزان نیترات، شاخ و برگ های اضافی بوته که رسیدن گوجه را بتاخیر می اندازد حذف میکند.
کود سولوپتاس یکی از بهترین منابع تامین پتاسیم برای گوجه فرنگی به حساب می آید. این کود همچنین گوگرد مورد نیاز را به حالت آنیون سولفات در اختیار بوته قرار می دهد. سولفات پس از رسیدن به گوجه فرنگی سبب جذب عناصر ریز مغذی نیز می شود. وجود آنیون سولفات از قلیائیت خاک می کاهد و شرایط رشد گیاه گوجه فرنگی را مهیا می سازد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.