به هرگونه مواد طبیعی یا غیرطبیعی که به خاک یا بافت گیاه اضافه میشود. تا یک یا تعداد بیشتری از مواد مغذی مورد نیاز رشد گیاه تأمین گردد کود گفته می شود. امروزه در صنعت کشاورزی استفاده از کود کامل ترکیبی NPK جهت جبران کمبودهای خاک ضروری می باشد. افزایش مصرف کودهای شیمیایی می تواند بر خاک، آب سطحی و آب های زیر زمینی تاثیرات منفی بگذارد.

بررسی مشخصات کود کامل ترکیبی
کود کامل یا NPK ( به ترتیب شامل نیتروژن، فسفر، پتاسیم) شامل مواد ماکرو مورد نیاز گیاهان است. در واقع به عناصری که گیاهان در طول دوره رشد خود به میزان زیادی نیاز دارند. عناصر ماکرو گفته میشود. نیاز گیاهان به این عناصر در مراحل سه گانه کاشت، داشت و برداشت میباشد. هر گیاه در مراحل مختلف به نسبت متفاوتی از مواد مختلف برای رشد نیاز دارد.

طبق مشخصات کود ترکیبی نیتروژن موجود در کود کامل ترکیبی برای رشد سریع شاخه ها و برگ گیاهان ضروری است. همچنین در تولید بذر گیاه و افزایش تولید میوه هم تاثیرگذار است. فسفر موجود در کود کامل ترکیبی مهمترین عامل در روند صحیح فتوسنتز گیاه میباشد. پتاسیم هم به تشکیل پروتئین در میوه و کیفیت میوه موثر است.
در بررسی کود کامل ترکیبی مشخص شده است که گاهی برخی شرکت های تولید کننده، عناصر کمیاب یا Trace elementsرا نیز همراه با سه عنصر ماکرو در کود ترکیبی اضافه میکنند تا کود کامل تری ایجاد شود.
میزان استفاده از کود کامل ترکیبی به توصیه شرکت تولید کننده آن بستگی دارد. مصرف بیش از اندازه آن خساراتی به گیاه وارد میکند. کود کامل ترکیبی به صورت مایع، گاز و گرانول تولید میشوند. رایج ترین نوع آنها به شکل پودر است.

نحوه مصرف کود کامل ترکیبی با توجه به نوع عناصر تشکیل دهنده آن متفاوت است. کود کامل ترکیبی مخصوص گیاهان خاص است و نمیتوان از آن برای تمام انواع محصولات استفاده کرد.
کود کامل ترکیبی را میتوان با سه روش مختلف تولید کرد:
- تولید بر پایه آمنیوم نیترات/ آمنیوم فسفات
- تولید بر پایه نیترو فسفات
- ترکیب مکانیکی مواد
فروشگاه بهترین کود کامل ترکیبی

فروشگاه ما فروشگاه بهترین کود کامل ترکیبی موجود در کشور است. مهم است که کود ترکیبی مورد استفاده شما باغداران محترم از شرکت و فروشگاه معتبر تهیه شود.
در روی بسته بندی کود کامل، به ترتیب درصد وجود هر عنصر نوشته شده است. کودهای شیمیایی و طبیعی تفاوتی در نوع عناصر تشکیل دهنده ندارند اما فرمول شیمیایی ترکیبات موجود در آنها و منشا آنها با یکدیگر متفاوت است. معمولا کودهای طبیعی حاوی درصد کمتری از عناصر NPK هستند.

بعضی از کودهای کامل ترکیبی به دلیل همراه بودن با مواد آلی موجب بهبود خصوصیات فیزیکی و بیوشیمیایی خاک خواهند شد و این ویژگی مثبت برای یک کود شیمیایی است. باید پس مورد آزمایش قرار دادن خاک، مشخص کردن موجودی بستر کشت و در Hخر احتیاج بذر یا گیاه، کود ترکیبی مطلوب برای آن درختان و گیاهان را در وقت مناسب به خاک اضافه شود.
Originally posted 2020-11-14 22:20:10.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.